Onze werkplaats is een vrijplaats waar iedereen welkom is

Bij Maak-Lab gaat het om dingen doen en creëren

Stap je binnen in onze werkkerk, dan weet je het meteen. Hier worden gave dingen gemaakt en gedaan. Je wordt welkom geheten door een van onze mensen. Dat kan een begeleider zijn of een leerling. Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Als je bij Maak-Lab komt leer je snel genoeg hoe het werkt en draai je gewoon lekker mee.

Je gaat meteen aan de slag met je eigen ideeën. Van skelter tot stress board, van alles wordt bedacht. Maar hoe pak je het aan? Ken je alle technieken? Heb je een ontwerp? De een leert door gewoon te beginnen, de ander werkt alles eerst uit. Jouw manier van leren staat voorop. Maar dat betekend niet dat we zomaar wat aanklooien. Je zoekt je eigen materialen en probeert zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken. Het blijkt soms zelfs een bron van inspiratie te zijn! 

En veiligheid staat altijd voorop. Daarom zijn er altijd voldoende leermeesters in de buurt die je kunnen helpen met de techniek en wanneer je vastloopt of het even niet ziet zitten. Een leermeester ben je als je een techniek aan een ander kan uitleggen. Of je nou 10 of 22 bent. We draaien de werkplaats met en voor jonge mensen van 8 tot 32 jaar. Zo is de chillruimte vorm gegeven door vier jongens van 10 jaar. Enkele oudere jongeren bouwen de metaal werkplek verder uit. Willen we shirts met ons logo? Maken we zelf. Ook werken we regelmatig met elkaar aan kleine en grote projecten. Zie deze pagina vol voorbeelden. Je hoeft je bij Maak-Lab dus niet snel te vervelen! En leren en ontwikkelen gaat vanzelf, zonder toetsen of verplicht huiswerk 😉
Wil je het weleens meemaken? Kom langs. Je bent altijd welkom.

“Ik wil gewoon iets doen. Dat kan hier tenminste”

> jongere, 10 jaar <

Ons team
Mariska

Zonder Mariska zouden we allemaal elke dag uitslapen. Heeft vaak sneller iets door dan jijzelf. Een luisterend oor voor iedereen.

Meggie
Creëren en doen, dat is Meggie op het lijf geschreven. Deze pedagogische studiebol zet al haar kennis direct om in actie.
Thijs

Technisch begeleider, houtwerker in hart en nieren. Zowel technisch als
creatief zeer onderlegd. Ook actief als ontwerpend
meubelmaker (zie website).

Leroy

Deze jonge maker weet raad met naald en draad in stof en leer. Van zijn vrolijke workshops steek je altijd wat op.

Gijs
Wijsheid komt met de jaren en met de juiste hond. Gijs inspireert jong en oud met zijn creativiteit en energie.
Sjaak

Met deze joviale Limburger is het goed kersen eten. Kan lassen als de beste en kan je een boel techniek leren.

Erik

Ontwerper (Het Lab), fotograaf, netwerker, zoon van een timmerman/ architect. Helpt je graag verder met je plannen en ideeën.

Willem

Voor het creatief vergroenen en verduurzamen van onze stad. Zie ook Stadsgras

Maartje

Enthousiaste klusser. Bouwde zelf een busje om tot vakantieoord op vier wielen. Zet je weer op het spoor als je even bent vastgelopen.

Heidi

Werkt achter de schermen aan belangrijke dingen met cijfers en teksten. 

Elise

Combineert in haar begeleiding wetenschap en praktijk. En als ze het even niet weet, zoekt ze in boeken tot ze een antwoord heeft.

Amber

Fotografe en maker, bedenkt creatieve dingen, liefst samen met jou!

Rowan

Een maker met een hart van hout. Liefhebber van details maar kan ook hard sjouwen.

Onze partners