Onze werkplaats is een vrijplaats waar iedereen welkom is

Bij Maak-Lab gaat het om dingen doen en creëren

Stap je binnen in onze werkkerk, dan weet je het meteen. Hier worden gave dingen gemaakt en gedaan. Je wordt welkom geheten door een van onze mensen. Dat kan een begeleider zijn of een leerling. Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Als je bij Maak-Lab komt leer je snel genoeg hoe het werkt en draai je gewoon lekker mee.

Je gaat meteen aan de slag met je eigen ideeën. Van skelter tot stress board, van alles wordt bedacht. Maar hoe pak je het aan? Ken je alle technieken? Heb je een ontwerp? De een leert door gewoon te beginnen, de ander werkt alles eerst uit. Jouw manier van leren staat voorop. Maar dat betekend niet dat we zomaar wat aanklooien. Je zoekt je eigen materialen en probeert zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken. Het blijkt soms zelfs een bron van inspiratie te zijn! 

En veiligheid staat altijd voorop. Daarom zijn er altijd voldoende leermeesters in de buurt die je kunnen helpen. En een leermeester ben je dus zelf ook al snel. We draaien de werkplaats met en voor jonge mensen van 8 tot 32 jaar. Zo is de chillruimte vorm gegeven door vier jongens van 10 jaar. Enkele oudere jongeren bouwen de metaal werkplek verder uit. Willen we shirts met ons logo? Maken we zelf. Ook werken we regelmatig met elkaar aan kleine en grote projecten. Zie deze pagina vol voorbeelden. Je hoeft je bij Maak-Lab dus niet snel te vervelen! En leren en ontwikkelen gaat vanzelf, zonder toetsen of verplicht huiswerk 😉
Wil je het weleens meemaken? Kom langs. Je bent altijd welkom.

“Ik wil gewoon iets doen. Dat kan hier tenminste”

> jongere, 10 jaar <

Ons team
Mariska

Zonder Mariska zouden we allemaal elke dag uitslapen. Heeft vaak sneller iets door dan jijzelf. Een luisterend oor voor iedereen.

Bart

Spil in de werk-kerk. In zijn hoofd borrelen honderden ideeën. Over de stad, over kunst, over dingen maken.

Meggie

Creëren en doen, dat is Meggie op het lijf geschreven. Deze pedagogische studiebol zet al haar kennis direct om in actie.

Silas

Onze filosofische pedagoog en creatieveling in één. Deze schrijver/fotograaf slaat vaak letterlijk en figuurlijk de spijker op de kop.

Erik

Ontwerper, fotograaf, netwerker, zoon van een timmerman/ architect. In vrije tijd ook nog wel eens circusartiest. Helpt je graag verder met je plannen en ideeën.

Gijs

Wijsheid komt met de jaren en met de juiste hond. Gijs inspireert jong en oud met zijn creativiteit en energie.

Emile

Produceert de mooiste beelden. Op shirts, foto’s, zeefdrukken. Waar staat zijn stempel niet op?

Alex

Schijn bedriegt. Niemand zo kleurrijk als onze man-in-black Alex. Leert je lassen, smeden en heeft nog veel meer (verborgen) talenten.

Marieke

Pedagogisch sparringpartner en inspirator

Maurice

Veelzijdige techneut die niet in een hokje past. Bij Maurice vind je zowel technisch als persoonlijk support.

Willem

Voor het creatief vergroenen en verduurzamen van onze stad. Zie ook Stadsgras

Onze partners